Workplace by Facebook, wat is het en hoe zet je dit zakelijk in

Facebook introduceerd nieuwe meting voor reactieratio en reactietijd

De manier waarop het reactieratio en reactietijd wordt gemeten is aangepast.
Er kan nu nauwkeuriger worden gereflecteerd hoe een pagina recent op chatberichten heeft gereageerd. Beheerders kunnen de reactieratio en reactietijd vinden op de pagina of het tabblad Statistieken.

Hoe worden het reactiepercentage en de reactietijd voor mijn pagina bepaald?

Het reactiepercentage en de reactietijd meten hoe snel en consistent jij en andere mensen die je pagina beheren reageren op berichten. Als je een hoog reactiepercentage en snelle reactietijd hebt, zullen mensen die je pagina bezoeken een badge met Zeer ontvankelijk voor chatberichten zien.

Reactiepercentage

Het reactiepercentage van je pagina is het percentage berichten dat jij en andere mensen die je pagina beheren op reageren.
Een bericht telt mee in het totale reactiepercentage van je pagina als het het eerste bericht is dat een persoon naar je pagina stuurt nadat jullie beide geen bericht hebben verzonden in ten minste 24 uur. Het totale reactiepercentage van je pagina is gebaseerd op berichten die je hebt ontvangen in de 30 dagen voor het laatste bericht dat meetelt in je reactiepercentage.

Bijvoorbeeld, als het 6 september is, en het laatste bericht dat je pagina heeft ontvangen dat geteld is was op 30 augustus, dan is het reactiepercentage van je pagina gebaseerd op berichten die zijn verzonden tussen 1 augustus en 30 augustus. Als je pagina in deze periode minder dan 10 berichten heeft ontvangen, dan wordt het reactiepercentage van je pagina gebaseerd op de laatste 10 berichten die je hebt ontvangen. Als je pagina minder dan 10 berichten heeft ontvangen, wordt het percentage gebaseerd op alle berichten die zijn ontvangen.

Reactietijd

De reactietijd van je pagina geeft mensen een verwachting van hoe lang het duurt voordat je pagina reageert op berichten.
Een bericht telt mee in de reactietijd als het een reactie is op het eerste bericht is dat een persoon naar je pagina stuurt nadat jullie beide geen bericht hebben verzonden in ten minste 24 uur.

De reactietijd van je pagina is het gemiddelde van de snelste 90% van reactietijden op berichten die je hebt ontvangen in de 30 dagen voor het laatste bericht dat meetelt in je reactiepercentage. Bijvoorbeeld, als het 6 september is, en het laatste bericht dat je pagina heeft ontvangen dat geteld is was op 30 augustus, dan is de reactietijd van je pagina gebaseerd op berichten die zijn verzonden tussen 1 augustus en 30 augustus.

Als je pagina in deze periode minder dan 10 berichten heeft ontvangen, dan wordt de reactietijd gebaseerd op de laatste 10 berichten. Als je pagina minder dan 10 berichten heeft ontvangen, wordt het percentage gebaseerd op alle berichten die zijn ontvangen. Mensen kunnen je reactietijd zien wanneer ze je pagina bezoeken of wanneer ze een chat met je pagina openen in Messenger.

Welke berichten worden meegenomen in het reactiepercentage en de reactietijd van mijn pagina?
Reacties op berichten die je pagina handmatig of via een API (zoals een bot) verzendt, worden meegenomen in de berekening van het reactiepercentage en de reactietijd van je pagina. Houd er rekening mee dat de volgende berichttypen niet worden meegenomen in de berekening van het reactiepercentage en de reactietijd van je pagina.

Speciale aanbiedingen tijdens de Bonaire Regatta 2018

Speciale aanbiedingen!

Speciale aanbiedingen voor-en tijdens de Bonaire Regatta 2018, ontvang korting op uw favoriete product of dienst. Geldig vanaf 23 september tot 13 oktober.

Korting

Ontvang unieke kortingen voor en tijdens de Regatta op uw favoriete product of dienst. Altijd al uw logo willen vernieuwen, is uw huisstijl ook wel aan een likje verf toe of denkt u er aan uw hele website te vernieuwen? Dit is uw kans, u ontvangt namelijk voor en tijdens de Regatta interessante kortingen oplopend tot wel 25%!

Contact

Bel +599 786 63 52 of stuur ons een e-mail naar info@blueprint-bonaire.com gebruik als onderwerp REGATTA SPECIALS
Geldig vanaf 23 september tot en met 13 oktober.

 

25% op jouw nieuw logo

Laat u in de periode van 23 september tot 13 oktober uw nieuwe logo door ons ontwerpen dan ontvangt u 25% korting, pak deze unieke kans om uw merk en uw bedrijf in de spotlight te zetten.

10% korting op je nieuwe website

Altijd al  een nieuwe website willen laten ontwikkelen? Dit is uw kans, voor-en tijdens de Regatta ontvangt u 10% korting op uw nieuwe “Entrepreneur” website.

10% korting op je nieuwe huisstijl

Uw huisstijl is belangrijk om goed te kunnen vertellen wie u  bent en waar uw onderneming voor staat. U ontvangt bij het afnemen van een huisstijl bij Blueprint 10% korting voor-en tijdens de Regatta!

10% op een workshop

Claim nu een unieke korting op een workshop van Blueprint Academy, kies uit Adobe Photoshop Basics of Effectief Adverteren binnen de periode van de regatta en ontvang 10% korting!

Regatta Specials 

Stel ons uw vraag

Facebook introduceert YouTube video concurrent Watch

Wat is Watch?

Facebook maakt zijn videoplatform Watch buiten de Verenigde Staten beschikbaar. Facebook Watch wordt vanaf deze week uitgerold onder alle Nederlandse gebruikers. Facebook startte in augustus 2017 met Watch en heeft sindsdien veel aan het platform veranderd, stellen woordvoerders van het bedrijf. De volgende stap is daarom het wereldwijd beschikbaar stellen van het videoplatform.

Watch onderscheidt zich volgens Facebook van concurrenten door de nadruk op sociaal en interactief kijken. Veel programma’s worden speciaal voor Watch gemaakt, met software die Facebook aan videomakers beschikbaar stelt.

Geef je mening

Zo kunnen videomakers liveprogramma’s maken met interactieve elementen. Kijkers kunnen hun mening geven, meedoen aan een interactieve quiz of het programma zelfs sturing geven. Als voorbeeld noemt Facebook een programma waarbij de kijkers samen stemmen op belangrijke beslissingen van het hoofdpersonage in een serie. Het verhaal volgt dan het pad dat de meeste kijkers kiezen.

 Samen met vrienden

Ook kent Watch een functie voor het samen met vrienden of andere liefhebbers kijken van programma’s. De Facebook-vrienden komen dan samen in één chat, waar ze het programma gezamenlijk kunnen bespreken. Watch legt de nadruk volgens Facebook ook erg op het kijkgedrag van vrienden. Volgens Facebook is in de Verenigde Staten gebleken dat mensen graag de dingen willen zien die hun vrienden ook kijken.

Het kan enkele dagen duren voordat Watch voor alle Nederlandse Facebook-gebruikers zichtbaar is. Vanaf september worden in Nederland videoadvertenties in Facebook Watch getoond.

Neem contact met ons op en ontdek de kracht van video binnen Facebook met “Facebook Watch”

Word binnen één dag zelf een Facebook Ad expert met Blueprint Academy

Wordt binnen één dag zelf een Facebook Ads expert met de workshop “Effectief adverteren op Facebook”
of kies voor de creatieve workshop “Adobe Photoshop”. Aarzel niet,  schrijf u vandaag nog vrijblijvend in.

Adobe Photoshop

Leer stap voor stap de basis functionaliteiten van Adobe Photoshop.Wat zijn tools, en hoe gebruikt u deze op de juiste manier. Leer onder andere over typografie, compositie en kleur psychologie. Al na 1 dag bent u in staat uw eigen Facebook content te vervaardigen onder de juiste instellingen zodat deze het beste converteren op Facebook. Leer geavanceerde technieken om beeld te manipuleren, leer hoe je objecten kunt scheiden van elkaar en leer alles over lagen. Leer alles over de juiste formaten, resoluties en bestandstypes om uw advertentie zo goed mogelijk te optimaliseren voor uw doelgroep en marketing doelstellingen. Onderscheid ook het verschil tussen RGB & CMYK. Waar zijn deze voor geschikt en hoe pas ik mijn ontwerp daar exact op aan? Ontwikkel een waar oog voor detail. Kom alles te weten over ‘Save for Web’ Legacy en alle overige bestandsinstellingen om zo haarscherpe visuals te creëren.

Effectief adverteren op Facebook

Krijg informatie over Facebook Global, de structuur en de mogelijkheden. U krijgt uitgebreide uitleg over de verschillende type berichten en hoe u deze effectief in kunt zetten. Ontdek Facebook Business Manager, het aanmaken van advertentie accounts, de verschillende soorten advertenties en het werken met de Ads Manager & Power Editor. Krijg informatie over het instellen en bepalen van een doel van uw campagne en het instellen van een advertentie budget. Bepaal uw doelgroep en leer hoe u deze kunt bereiken met effectieve Facebook targeting. Leer over de verschillende bidsettings en het bepalen van een budget om uw doelstelling te bereiken. Leer over de Facebook Ads policy ontwikkel tekst en visuals die converteren. Krijg informatie en tips over de verschillende advertentievormen die Facebook biedt. Facebook Relevance Score, Campagne analyseren en optimaliseren. Maximaal resultaat behalen tegen minimale kosten.

Ook toe aan een nieuwe website? Wij helpen u graag verder

Ook toe aan een nieuwe website? Dit is uw kans!
Websites powered by Blueprint zijn voorzien van de nieuwste technieken. Zo zijn onze websites o.a.

  • Slechts $750,-
  • Responsive (Mobile First)
  • WordPress & Bootstrap
  • 100% op maat ontworpen
  • Goed vindbaar op Google
  • Voorzien van de laatste Facebook Integraties
  • Zeer eenvoudig zelf bij te houden

Bekijk welk pakket het beste bij uw wensen past of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan via  https://blueprint-bonaire.com/#webdesign
of bel +599 786 63 52 voor een afspraak en ontdek de voordelen van een website powered by Blueprint

 

Vertel uw verhaal eigen met Instagram Stories, Toon wie u bent

Stories. Snapchat begon ermee en nu heeft elk sociaal platform ze, van Facebook tot Whatsapp. Maar Instagram is veruit de grootste en hun stories-mogelijkheden zijn daarom interessant voor steeds meer merken.

In augustus 2016 schreef Brecht Caenen van Daily Dialogues een handleiding voor het destijds gloednieuwe Instagram Stories. Ruim anderhalf jaar later heeft de video-corner van Instagram de grote concurrent Snapchat ruimschoots ingehaald.

De mogelijkheden van Instagram Stories zijn sinds de introductie flink uitgebreid. Hoog tijd dus voor een update, wederom in samenwerking met Daily Dialogues, deze keer met Suzanne Bruseker, project manager social media.

Gebruikers

In november 2017 werd bekend dat Instagram Stories zijn grote concurrent Snapchat definitief heeft verslagen als het gaat om aantallen gebruikers. Instagram is net als Whatsapp ingelijfd door Facebook.

CEO Mark Zuckerberg liet weten dat Instagram Stories en Whatsapp beiden 300 miljoen actieve gebruikers hebben, waar Snapchat op dat moment bleef steken op 173 miljoen actieve gebruikers.

Snapchat-kloon

In de anderhalf jaar dat Instagram Stories nu bestaat, heeft de applicatie steeds meer functionaliteiten van Snapchat gekopieerd.

Aanvankelijk was het alleen mogelijk om korte video’s te delen en te bekijken. Daarna volgden toevoegingen als teksten en stickers, het delen van locaties en hashtags, het maken van polls, dat gebruikers kunnen zien wie een screenshot heeft gemaakt van een Story – die in principe na 24 uur verdwijnt – en als belangrijkste toevoeging de lenses, oftewel de augmented reality-filters die Snapchat zo populair hadden gemaakt.

Integratie

Door Instagram Stories, Whatsapp en Facebook steeds verder met elkaar te integreren delen Zuckerberg & co. Snapchat misschien wel de genadeslag toe. Eerder maakte Instagram het al mogelijk om Stories te delen op Facebook, nu wordt ook Whatsapp toegevoegd aan de kralenketting.

Ook loopt er een test met het direct delen van Instagram Stories via Whatsapp. Facebook heeft zelf ook Stories, maar die lopen nog niet zo hard. Dat verandert wellicht nu de integratie met Messenger een feit is.

Instagram Stories konden al worden gedeeld via Messenger, maar Facebook Stories kunnen niet worden weergegeven in Instagram en dat blijft voorlopig zo. Nog een verandering: Instagram Stories waren tot vorig jaar alleen te bekijken in de app, maar nu kan iedereen met een internetverbindig ze online bekijken.

Mogelijkheden

Instagram draait op advertentie-inkomsten. Een premium-account zonder advertenties bestaan (nog) niet, dus zien alle gebruikers de advertenties als ze door hun feed scrollen (of eigenlijk vegen).

Ook in de Instagram Stories zien we steeds meer merken voorbijkomen. Sinds enige tijd is het mogelijk om het beeldvullende Canvas-advertentieformaat, bekend van Facebook, ook in te zetten op Instagram Stories.

Adverteren op basis van locatie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Instagram Stories kun je natuurlijk al inzetten om je eigen Instagram-volgers te bereiken. Wil je ook volgers bereiken buiten je eigen profiel, dan biedt Instagram de mogelijkheid om dat profiel om te zetten naar een bedrijfsaccount en kun je beginnen met gericht adverteren via Instagram Ads.

Met een bedrijfsaccount bekijk je niet alleen statistieken zoals het bereik en het aantal weergaven, maar zie je ook alle reacties en interacties. Instagram Ads is redelijk eenvoudig te koppelen aan de Facebook Manager.

Ontdek onze nieuwe website, Start met adverteren, Start met Blueprint

Blueprint is altijd bezig om haar dienstverlening te verbeteren, om die reden hebben wij recent onze gehele website een make-over gegeven. De nieuwe website is eenvoudig te navigeren en heeft een “mobile first’ karakter gezien de ontwikkelingen steeds meer groeien naar dit fenomeen. Bekijk ons uitgebreide diensten overzicht om in 1 oogopslag te ontdekken welke diensten en services Blueprint u biedt. Bezoek de Showcase om te zien voor wie wij in het verleden mochten werken. Wordt u onze volgende klant? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.