fbpx

De manier waarop het reactieratio en reactietijd wordt gemeten is aangepast.
Er kan nu nauwkeuriger worden gereflecteerd hoe een pagina recent op chatberichten heeft gereageerd. Beheerders kunnen de reactieratio en reactietijd vinden op de pagina of het tabblad Statistieken.

Hoe worden het reactiepercentage en de reactietijd voor mijn pagina bepaald?

Het reactiepercentage en de reactietijd meten hoe snel en consistent jij en andere mensen die je pagina beheren reageren op berichten. Als je een hoog reactiepercentage en snelle reactietijd hebt, zullen mensen die je pagina bezoeken een badge met Zeer ontvankelijk voor chatberichten zien.

Reactiepercentage

Het reactiepercentage van je pagina is het percentage berichten dat jij en andere mensen die je pagina beheren op reageren.
Een bericht telt mee in het totale reactiepercentage van je pagina als het het eerste bericht is dat een persoon naar je pagina stuurt nadat jullie beide geen bericht hebben verzonden in ten minste 24 uur. Het totale reactiepercentage van je pagina is gebaseerd op berichten die je hebt ontvangen in de 30 dagen voor het laatste bericht dat meetelt in je reactiepercentage.

Bijvoorbeeld, als het 6 september is, en het laatste bericht dat je pagina heeft ontvangen dat geteld is was op 30 augustus, dan is het reactiepercentage van je pagina gebaseerd op berichten die zijn verzonden tussen 1 augustus en 30 augustus. Als je pagina in deze periode minder dan 10 berichten heeft ontvangen, dan wordt het reactiepercentage van je pagina gebaseerd op de laatste 10 berichten die je hebt ontvangen. Als je pagina minder dan 10 berichten heeft ontvangen, wordt het percentage gebaseerd op alle berichten die zijn ontvangen.

Reactietijd

De reactietijd van je pagina geeft mensen een verwachting van hoe lang het duurt voordat je pagina reageert op berichten.
Een bericht telt mee in de reactietijd als het een reactie is op het eerste bericht is dat een persoon naar je pagina stuurt nadat jullie beide geen bericht hebben verzonden in ten minste 24 uur.

De reactietijd van je pagina is het gemiddelde van de snelste 90% van reactietijden op berichten die je hebt ontvangen in de 30 dagen voor het laatste bericht dat meetelt in je reactiepercentage. Bijvoorbeeld, als het 6 september is, en het laatste bericht dat je pagina heeft ontvangen dat geteld is was op 30 augustus, dan is de reactietijd van je pagina gebaseerd op berichten die zijn verzonden tussen 1 augustus en 30 augustus.

Als je pagina in deze periode minder dan 10 berichten heeft ontvangen, dan wordt de reactietijd gebaseerd op de laatste 10 berichten. Als je pagina minder dan 10 berichten heeft ontvangen, wordt het percentage gebaseerd op alle berichten die zijn ontvangen. Mensen kunnen je reactietijd zien wanneer ze je pagina bezoeken of wanneer ze een chat met je pagina openen in Messenger.

Welke berichten worden meegenomen in het reactiepercentage en de reactietijd van mijn pagina?
Reacties op berichten die je pagina handmatig of via een API (zoals een bot) verzendt, worden meegenomen in de berekening van het reactiepercentage en de reactietijd van je pagina. Houd er rekening mee dat de volgende berichttypen niet worden meegenomen in de berekening van het reactiepercentage en de reactietijd van je pagina.